Scholieren PO

Scholieren PO

Voor leerlingen in het basisonderwijs (middenbouw en bovenbouw) bedenken we bij elke tentoonstelling een programma waarbij het zelf doen en de beleving centraal staan. Zo laten we leerlingen op een laagdrempelige en leuke manier kennismaken met fotografie als middel om verhalen te vertellen.

Fotopodium
Wij werken samen met onder andere Schoolkade uit Leeuwarden binnen het project Fotopodium. Dit is een Kunstmenu Plus-activiteit waarbij leerlingen uit groep 6 worden ondergedompeld in de wereld van de fotografie. Bij Noorderlicht krijgen zij een verdiepingsles in de vorm van een interactieve rondleiding en een workshop.

Noorderlicht in de klas
Speciaal voor leerlingen in het basisonderwijs ontwikkelde fotograaf Paul Vos een workshop ‘Cyanotypie’ (blauwdruk). Dit is een bijzondere techniek waarbij leerlingen fotograferen zonder camera. Ze maken afdrukken van (half)transparante voorwerpen op papier dat ze zelf lichtgevoelig hebben gemaakt. Leerlingen gaan eerst zelf op zoek naar voorwerpen waar je doorheen kan kijken, maken hier vervolgens een compositie van en belichten het papier. Zo ontstaat een blauwe afdruk. Zo leren ze al doende wat een fotogram is en een stukje beeldgeschiedenis, zijn ze bezig met natuur- en scheikunde, maar steken ze vooral iets op over beeldtaal.

Informatie
Voor informatie, reserveringen en projecten kunt u contact opnemen met Corine Hörmann via 050-3182227 of educatie@noorderlicht.com