Fotofestival

TAXED TO THE MAX

68 fotografen
06 oktober - 01 december, woensdag t/m zondag van 12 tot 18 uur
21 locaties

Passe-partout € 10 | Student, CJP € 7,50 | Stadjerspas, Vrienden van Noorderlicht, Kinderen < 13 jr gratis toegang

Een passe-partout biedt toegang tot alle acht hoofdlocaties (1x per locatie) en is geldig t/m 1 december. Tickets zijn verkrijgbaar op alle locaties, behalve bij VRIJDAG. Alle locaties pin-only, alleen bij Noorderlicht kunt u ook cash betalen.

TAXED TO THE MAX, de 26e editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival, onderzoekt de maatschappelijke spanningen die internationale mega-corporaties creëren met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe beïnvloedt dit het leven van gewone mensen?

TAXED TO THE MAX houdt zich bezig met de toenemende vermogens en politieke invloed van wereldwijd opererende bedrijven en de daaruit voortvloeiende druk op de politieke, publieke en privésfeer. Deze schijnbaar onwankelbare bolwerken hebben marktaandelen die de nationale begroting van hele landen overschrijden. In hoeverre is het gekozen politieke bestuur nog in staat controle uit te oefenen op bedrijven die niet aan staatsgrenzen en jurisdictie zijn gebonden?

En welke rol kunnen burgers nog spelen binnen deze dynamiek? TAXED TO THE MAX wil deze machtsverhoudingen en hun invloed op elk niveau van het individuele leven in kaart brengen.

MENTORSCHAP JONGE CURATOREN
Een nieuw initiatief van Noorderlicht is een mentorschap voor jonge curatoren die, uitgaand van het thema van de open call, een tentoonstelling samenstelling die het internationaal fotofestival flankeert.

Hoofdlocaties
Oude Conservatorium, Noorderlicht studio, Centrum Beeldende Kunst, De Zwarte Doos, VRIJDAG, Y2, Fotogalerie Lichtzone, Galerie Noord

Off-locaties (let op: mogelijk afwijkende openingstijden)
Sign, GalerieH200, galerie with tsjalling:, Galerie MooiMan, het MOW, Galerie del Campo, CBK Emmen, Museum Klooster Ter Apel, Tetem

Klik op de plattegrond voor een groter beeld:

Op ISSUU is onze programmaboekje online in te zien.

Te zien en doen